Let op buikvet

9 July door xxellen

Het is bekend dat overgewicht kan leiden tot gezondheidsrisico's. Er wordt vaak gedacht dat onderhuids vet de ergste boosdoener is, maar buikvet is nog gevaarlijker voor de gezondheid. Door de interactie met de lever kunnen stollingen en ontstekingen toenemen.

Er blijkt dat niet alleen de hoeveelheid buikvet van belang is, maar ook van het buikvet leiden tot gezondheidsrisico's. Dit draagt namelijk bij aan bloedconcentraties van stollingseiwitten. Dit is ontdekt na bloed- en vetweefselonderzoek van patiƫnten die een aortaoperatie ondergingen.

Na deze operaties is er gekeken naar het verband tussen ontstekingseiwitten en vethormonen en hieruit blijkt dat vet rond de buik zorgt voor ontstekingen.

Je kunt niets doen aan de samenstelling van het buikvet om gezondheidsrisico's te verminderen, maar wel aan de hoeveelheid vet rond de buik. Een combinatie van cardio en buikspieroefeningen werken het best om overtollig buikvet weg te krijgen.


Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service